Министерски съвет се събира на редовно заседание.  Фармацевтът проф. Рахамин

...
Министерски съвет се събира на редовно заседание.  Фармацевтът проф. Рахамин
Коментари Харесай

МС се събира на редовно заседание

Министерски съвет се събира на постоянно съвещание. 

Фармацевтът проф. Рахамин Шекердийски, прочут като „ бащата на беналгина “ е препоръчан от държавното управление за награждаване с медал „ Стара планина “ - първа степен. Проектът на решение е първа точка в дневния ред на утрешното постоянно държавно съвещание, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Предложението на държавното управление за връчване на оценката е до президента на България, който би трябвало да издаде декрет за награждаването. Проф. Шекерджийски е бележит академик в региона на фармацията с над 66 години трудов стаж. Роден е в Дупница през 1934 година. Той е донор на учебни заведения, детски градини в Дупница, както и на футболния клуб в града.

Неговият принос за фармацията включва близо 80 разработки на лекарствени артикули, като 30 от тях са сполучливо внедрени и добре познати в практиката, измежду които и беналгина - хапчето срещу болежка.

Номинацията на проф. Рахамин Шекерджийски беше подкрепена и с декларация на локалния общински съвет в Дупница. 

В дневния ред на държавното съвещание са включени още промени в постановлението, уреждащо изискванията и реда за одобряване на броя на одобряваните за образование студенти и докторанти в държавните висши учебни заведения, както приемането на листата на предпочитаните професионални посоки. 

Началото на съвещанието е от 10:00 часа. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР